Over LastMason

Het bedrijf is opgericht in 2014 is gevestigd in Amsterdam en heeft 12+ werknemers. LastMason is een Software Innovation Lab, gespecialiseerd in het faciliteren van innovatie binnen bedrijven en overheden. Dit word gedaan door middel van Design Sprints en het opzetten van interne Software Innovation Labs. Inmiddels zijn er diverse succesvolle samenwerkingen opgezet met bedrijven waaronder Achmea, SVB en HNK.

De Founders

Quintus Willemse

Voordat hij met LastMason begon zat hij voor Heineken in Congo en als Managementtrainee en later als Director Project Management bij Pon Holdings. Eerst in Nederland bij de bandengroep en Gazelle, later vooral in de olie en gas industrie in Louisiana, USA. Zijn kennis ligt bij het opzetten en herstructureren van nieuwe organisaties.
Na 4,5 jaar werken bij multinationals was hij ervan overtuigt dat het organiseren van een bedrijf radicaal anders moet. Gebaseerd op Ricardo Semler moet ieder individu maximale autonomie hebben over het werk, de uitvoering, en de beleving hiervan. Een organisatie moet gebouwd worden op waarden als liefde, vertrouwen en transparantie.
Binnen LastMason is hij verantwoordelijk voor Business Development, Finance, Marketing en HR. Met als hoger doel het opzetten van een internationaal netwerk van Software Innovatie Labs’. Om zo internationaal invloed uit te kunnen oefenen op Sociaal Ondernemen, het moet namelijk radicaal anders.

Niek van der Voort

Voordat hij samen met Quintus LastMason starte was Niek onder andere actief bij de Universiteit Utrecht en LOI. Bij de LOI begeleide Niek studenten van de vakken mindmapping en speedlearning. Bij de universiteit begeleide hij honours studenten. Tevens was hij een jaar lang docent bij het Utrecht center for Entrepreneurship, een initiatief van de UU hier begeleide hij 20 jongen ondernemers. Samen met het team bij LastMason bouwt hij aan fundamentele software oplossingen voor overheden en bedrijven. Tevens houd Niek zich bezig met het opzetten van externe innovatie labs binnen bedrijven, het implementeren van SCRUM, business development en het samenstellen van sterke en inspirerende teams.

Het Team

Wij van LastMason zijn een groep talentvolle development specialisten. We lossen graag jouw probleem op met onze diepgaande kennis van innovatieve technologieën. 

Als UX designer los ik problemen op door mensen en ideeën te verbinden met visuele concepten. Daarnaast zorg ik voor een betekenisvolle en aangename gebruikerservaring voor de doelgroep.
Jaap van der Voort
UX Designer
Binnen LastMason ben ik verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van projecten. Verder heb ik veel ervaring met zowel frontend als backend development en ben ik verantwoordelijk voor de development planning.
Arie Visser
Developer
Voorheen heb ik bij bij het Korps Mariniers gewerkt als officier. Ik heb brede kennis en ervaring in het coördineren van complexe projecten. Het optimaliseren van bedrijfsprocessen is mijn tweede natuur. Binnen LastMason ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van externe innovatielabs en help ik met de strategievorming en business development.
Niels Hardam
Chief Operating Officer
Binnen LastMason ben ik verantwoordelijk voor het faciliteren van Design Sprints. Ik help anderen bij het vinden van nieuwe ideeën. Door op constructieve wijze samen te werken ben ik in staat anderen te verbinden in het zoeken naar oplossingen.
Sander Smit
Design Sprint Facilitator
In mijn functie als teamleider bij een organisatie in de jeugdzorg heb ik brede ervaring opgedaan in het opzetten en coördineren van projecten. Binnen LastMason ben ik verantwoordelijk voor/houdt ik mij bezig met het opzetten van een innovatielab bij de Sociale Verzekeringsbank.
Marthe Olde Loohuis
Innovatie consultant
Bij LastMason ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van onze servers en applicaties. Mijn passie is het beveiligen, creëren en optimaliseren van web- en mobile apps.
Sander de Vos
DevOps
Bij LastMason houd ik me bezig met het realiseren van webapplicaties. Ik beheers verschillende programmeertalen, zowel frontend als backend. PHP is mijn favoriete programmeertaal en programmeer ik graag in het Laravel framework.
Daan de Vos
Backend Developer
Ik volg de opleiding Communication Media Design in Breda.
Ik verdiep mij voornamelijk in de technische kant van de opleiding. Binnen LastMason ben ik verantwoordelijk voor eigen stageopdrachten en het meewerken met lopende projecten.
Joris Smit
Developer
Bij diverse bedrijven heb ik autodidactisch ervaring opgedaan binnen de internet marketing. Binnen LastMason ben ik medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het marketingplan en de online representativiteit.
Luuk Stiekema
Digital Marketeer